Basic New

Basic New

A Basic New típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetőek homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.

Ez a típus alapvetően a felhasznált anyagok megmunkálásában különbözik a hagyományos Basic típustól. Itt már a konzolok , a hengertartó és a billenő extrudált anyagokból készült. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 2000 mm-től 10000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkaros egymás mellé férjenek. A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral, 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan 2 vagy 3 karral, 6 és 8 m között 3 karral, 8 m felett 4 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekből kétféle billenő típus van, az egyikkel 0 – 75 fokig, a másikkal 13 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtésszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt. A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez, a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat. 7 m-es szélesség felett csúszó bölcső és végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkaréval azonos, 4,5-5 m között plusz egy kar kerül beszerelésre.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal. A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5 méterig, 1:10 áttételt pedig 8 méterig használunk, leakasztható hajtókar segítségével. 8 méteres szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és a hő védelemmel. A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek. A fémszerkezetekre húzható hagyományos dralon vagy PVC vászon is. Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól. A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelület a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják. A homlokcső, amihez a karok és a ponyva csatlakozik, esővíz elvezető rendszerrel készül. A szerkezet 31 – 41 km/h szelet képes elviselni, a ponyvafelület nagyságától függően. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.

Fő jellemzők

Szerkezetszín RAL 7035, kívánságra lásd RAL színsor  

Ponyvaszín Umbroll színsor  

Karok 5 m-ig 2 db, 5-6 m 2-3 db, 6-8 m 3 db, 8 m felett 4 db  

Konzol extrudált homlokzati, kivánságra extrudált univerzál- mennyezeti, szarufa  

Ponyvacső átmérő 70 mm, 78 mm  

Védőtető opcionálisan rendelhető, kívülről festett, hengerelt alumínium  

Alaptulajdonságok

Dőlésszög Dőlésszög (0-75°)  

Drapéria Drapéria (25 cm)  

Mélység 150-350 cm  

RAL 7035  

Szélesség 180-1000 cm  

Beépített esőcsatorna

Homlokzati rögzítés

Kézi működtetés

Mennyezeti rögzítés

Befoglaló méretek és rögzítés

Galéria

Cégünkről

Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.

Copyright  2016 OKKA napellenző. Minden jog fenntartva!